Rihanna – Loud. Recenzie.

Personal, mi-a plăcut tot Image and video hosting by TinyPic timpul de Rihanna. I-am ascultat piesele cu plăcere din cele mai vechi timpuri şi până astăzi, şi indiferent de ce muzică ascultă fiecare, tre’ admis că ”Umbrella”, ”Rude Boy”, ”Don’t Stop The Music” şi altele au devenit deja clasice în muzica pop.

Pe lângă muzică, ceea ce mai îmi place la Rihanna e faptul că îi pasă de fani. Lansează single-uri fără oprire, care pe deasupra au şi un succes nebun, o rată de un album la mai puţin de 20 de luni, clipuri adiacente single-urilor, şi turnee de promovare. A luat Rihanna pauză după incidentul cu Chris Brown? Nu, s-a încuiat în studio şi a creat ”Rated R”, care este în opinia mea cel mai bun album al ei. Dark, piese foarte mişto, cu care se identifică în primul rând Rihanna, după care şi noi, restul muritorilor.

Însă suntem aici să vorbim despre ”Loud”, al 5-lea album de studio al solistei din Barbados, un album al cărui titlu indică chestii gen zgomot, dar, la o primă ascultare, o să descoperim, dezamăgiţi sau nu, că nu-i un album atât de zgomotos. Albumul intră tare, într-adevăr, cu S&M (Sadism&Masochism, pentru necunoscători, minţi inocente etc.). Aşadar, piesa e o ”odă” dedicată practicilor… dureroase. Rihanna ne dezvăluie pe un beat foarte mişto cum ”sticks and stones may break my bones, but chains and whips excite me.” Melodia sună foarte bine, părerea mea, dar aş fi plasat-o în altă parte în tracklist.

A 2-a piesă, ”What’s My Name”, duet cu Drake, a tot fost preaslăvită pe blog pe-aici, dar mă repet, e genialăextraordinarămirificăperfectă ETC.

Cheers (Drink to That)” foloseşte ca sample piesa ”I’m with you”, a lui Avril Lavigne. Melodia e simpatică, un omagiu adus weekendului, refrenul e puţin ciudat cu schelăielile lui Avril pe fundal, Rihanna sună uşor plictisită, dar poate asta-i şi ideea piesei, weekend-relaxare. Cheers to the freakin’ weekend, I drink to that, yeah yeah.

Fading” e singura piesă slabă de pe album, părerea mea. E o piesă r&b şi atât, parc-am mai auzit-o de 300 de ori şi la alte cântăreţe, numa’ la Rihanna de vreo 200. Can’t you see that you’re fading?

La rând vine primul single oficial de pe album, ”Only Girl (In The World)”. Mişto de tot melodia. Vocal, Rihanna stă bine de tot pe situaţie, beatul e mişto, ce mai încolo şi-ncoace, un prim single de toată frumuseţea.

California King Bed” e prima baladă de pe album. Iubire pierdută, confuză, chitară, o piesă pe care o descriu ca fiind intimă, destul de tristă, oh well, nu-mi trebuie acum. O piesă frumoasă.

Man Down” ne arată o nouă faţă a Rihannei, faţa ”goingbacktobasicsbitches”. Aşadar, ”Man Down” e o piesă reggae(?) cred, sună foarte tropical, Rihanna are un accent genial pe melodia asta, pe care ne povesteşte cum a omorât un biet bărbat. ”cause I didn’t mean to hurt him, could’ve been somebody’s son, and I took his heart when I pulled out that gun”. Genială. 😀

Raining Men”, duet cu reapăra-în-ascensiune Nicki Minaj, e… simpatică în sensul că îmi aduce aminte de ”Diva” a lui Beyonce. Am I the only one? Un minus al piesei e partea lui Minaj, Minaj care de obicei îmi place (vezi ”Woohoo” a Aguilerei, sau ”Monster” a lui Kanye), aici sună slab, blah. N-ar fi trebuit să fie.

Complicated” e poate piesa mea preferată de pe album. Domşoara Rihanna îşi intreabă gagiu’ pe şleau de ce e al aşa complicat al dracu’. Ascult piesa cu plăcere, pentru că şi aici Rihanna sună foarte bine.

De ce spun că virgulă ”Complicated” e poate piesa mea preferată de pe album? Pentru că după ea vine ”Skin”, o piesă absolut… UGH. 5 minute de… nici nu ştiu, e genială melodia. Mişto de tot. No heals, no shirt, no skirt, all I’m in is just skin. Just put your skin baby on my skin, no jeans, take ‘em off, all I’m is just skin, come on baby all I wanna see you in is your skin. PLUS că pe la minutu’ 3 porneşte o chitară care e atât de UGH, incredibil.

Albumul se încheie cu Love The Way You Lie (Part II), duet cu Eminem, însă de data asta Rihanna preia ”conducerea”. O piesă frumoasă, ceva mai soft decât prima parte, a lui Eminem. Mă face să mă gândesc, clar, la relaţia Rihannei cu Chris, relaţie care ştim cu toţii cum s-a încheiat.

Well, gata şi cu opiniile mele legate de ”Loud”. ”Loud” care pus şi ascultat în playlist track după track ar putea lăsa ascultătorul un pic confuz cu privire la ce mesaj intenţionează Rihanna să transmită prin albumul acesta, deoarece găseşti de toate pe el şi pare că nimic nu se leagă. Dar, de-asculţi trackurile individual, pe fiecare de câteva ori aşa, o să descoperi că Rihanna nu a greşit cu aproape nimic pe albumul ăsta.

S&M: 9/10.
What’s My Name (feat. Drake): 10/10.
Cheers (Drink to That): 8/10.
Fading: 7/10.
Only Girl (In The World): 9/10.
California King Bed: 9/10.
Man Down: 10/10.
Raining Men: 8/10.
Complicated: 10/10.
Skin: 10/10.
LTWYL 2: 9/10.Overall 9/10. 

 

Mai jos puteţi asculta piesele. 😀

S&M.
What’s My Name (feat. Drake).
Cheers.
Fading.
Only Girl (In the World).
California King Bed.
Man Down.
Raining Men (feat. Nicki Minaj)
Complicated.
Skin.
Love The Way You Lie (Part II) (feat. Eminem).

*DOWNLOAD LINK.

5 gânduri despre „Rihanna – Loud. Recenzie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s