United States of Tara.

United States of Tara e o frumuseţe de serial, marca Showtime, Showtime fiind o televiziune americană prin cablu, care face în opinia mea, treburi mişto (vezi Weeds). Image and video hosting by TinyPic
Primul sezon din United States of Tara a fost difuzat în 2009, şi a avut 12 episoade, a câte 26-28 de minute fiecare. Al doilea sezon este difuzat acum de americani, şi va avea cam tot 12 episoade. Asta-i o chestie aiurea la serialul ăsta, faptul că tre’ să aştepţi până te iau toţi dracii un sezon nou, adicătelea un an. De fapt, asta-i singura chestie aiurea.
Chestii bune? Păi, ar fi. Ca s-o iau pe scurt, serialul prezintă povestea unei familii americane normale, în aparenţă. Tara(interpretată de Toni Collete, laureată, atenţie, cu un Glob de Aur şi cu un premiu Emmy pentru rolul ăsta), şi Max(John Corbett), trăiesc bine mersi într-un orăşel american, alături de cei doi copii, Kate(Brie Larson), şi Marshall(Keir Gilchrist).
Nimic ciudat până acu’? Păi se face că Tara asta suferă de DID (Dissociative identity disorder), deci are mai multe identităţi. Boala asta, whatever, se manifestă mai ales atunci când Tara e sub presiune. Orice fel de presiune. Identităţile ei (sau Alters) sunt Buck, un nene nebun, da’ extrem de amuzant, Alice, un fel de Bree van de Kamp, T., care e o vampă, şi Gimme, care are manifestări de animal. Tara poate deveni oricând una din chestiile astea, Buck, Alice şi Gimme. This is fun.
Fun sunt şi copiii, Kate şi Marshall. Kate (hottie alert!) e o vampă tââânărăăăă (nu uit scena când Alice o spală cu săpun la gură pentru cuvinte… urâte)., iar Marshall e un biet tinerel care ascultă muzică din vremuri străvechi, şi e fanul filmelor la fel de vechi. A, şi e şi gay, având o romanţă cu un coleg de şcoală.
Bărbăţelu’ Tarei încearcă din răsputeri să o ajute. Atât. El cară crucile acţiunilor Tarei şi a identităţilor ei.
Tara mai are şi o soră, Charmaine, necăsătorită, nu face cine ştie ce lucruri măreţe până în prezent. Charmaine are un sân mai sus şi unul mai jos, pe care şi-i operează până la urmă, şi e geloasă pe Tara.

United States of Tara e genu’ ăla de comedie savuroasă la care iniţial te uiţi pentru că nu ai la ce, şi ai auzit că e tare. Apoi te uiţi pentru că îţi place al dracului de mult.

* USoT @ Wikipedia.
* USoT @ IMDB.
* USoT @ Official website.

8 gânduri despre „United States of Tara.

  1. Este un serial de sezon, cum sunt spre exemplu şi Dexter sau Lie to me, de aceea trece atât de mult timp până se difuzează o nouă serie.
    Am auzit de acest serial, dar nu am avut curiozitatea să-l urmăresc. Poate după ce le termin pe cele pe care le am deja pe hard 😀

  2. Pingback: Ce seriale urmăresc. « iamamiwhoami

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s